Участие в телевизия News 7

Поредното ни участие в медиите: в приложеното видео описваме една част от проблемите, създавани от ВЕЦ-овете:

http://news7.bg/predavania/oshte-neshto/vsichki-videa/zaplaha-li-sa-vetsovete-za-rekite

Бихме желали отново да апелираме към всички колеги, които не са безразлични към съдбата на заобикалящата ни природа: снимайте всички ВЕЦ-ове, които според Вас блокират нормалното съшествуване на екосистемата по реката и ни пращайте снимките, придружени с кратко описание на локацията и точните гео-координати. Сайтът, в който сме обобщили наличното до момента инфо е http://dams.reki.bg.

Благодарности за всички, които ни изпращат снимки. Поздравления и огромни благодарности за водещите и за телевизия News 7.

Pavilijon - 03 Май 2013

Привет колеги,

Дълго чаках почивните празнични дни и ето, че те дойдоха с пълна сила. Бях направил проучване по картата седмица преди настъпването им и още в първия ден на месеца се отдадох на любимото занимание.

Реката беше напосоки избрана взирайки се по картата предварително, но тъй като разстоянието не беше никак малко се наложи да се изстрелям от големия град още по мръкнало. Надявах се да хвана хубава светлина в ранните часове и да нащракам пейзажни снимки. В което и не сбърках. След няколко часа каране бях вече на реката и отваряйки вратата се чу приятното шумене на премятащата се вода. Тъй като се ръководех от картата и нямах представа каква ще е реката, останах приятно изненадан от нивото на водата. Водата не беше от най-ледената, а това беше важно, тъй като в екипировката липсваха ботушите. Бяха налице любимите ми речни сандали. Както всеки път като тръгна за риба екипировката е доста обемна и съм повече като закачалка с накичени пособия. Фотоапарата през рамо, кепът неотлъчно захванат на гърба, въдиците (2 бр. - една на спининг и една ултра лайт за стръв), и два сандвича в елека:)Бях вече готов и се запътих да се потопя в прохладата на планинската река, която беше нова за мен. А тя ме посрещна с такава красота, че дори и сега като затворя очи все едно съм още там:)

Изображение