Голямото пролетно зарибяване - 2014

IMG 0021

Скъпи колеги, приятели и съмишленици,

Риболовен клуб „Балканка” - гр.София, организира ежегодната си голяма зарибителна кампания с цел възстановяването и поддържането на популацията от балканска пъстърва в реките и езерата в България. Клубът е набрал известна сума от членски внос, дарения и спонсорство, като се надяваме сумата да нарасне до края на кампанията.

Предлагаме ви да се включите в кампанията, която ще се проведе на 14 юни 2014 г., събота. Ето вариантите, изброени по-долу:

 

Вариант №1 – лично участие в акцията по зарибяването

В случай, че искате да зарибите избрана от вас река, е добре първо да се свържете с нас на тел. 0886 820015 (Алън Тюфекчи, председател на клуба) или на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Предложението ни е следното:

  1. След осъществяването на първоначалния контакт събирате пари помежду си и ги превеждате в банковата сметка на клуба, или да ги донесете на нашата сбирка на 5 юни 2014 г. в София, която ще се проведе в ресторант „Ловците” до хотел „Плиска” от 18.30 часа. Ориентировъчната цена за един чувал с 1 000 нулевогодишни балкански пъстървички е около 160 лева без ДДС. Рибките се закупуват от пъстървовото стопанство в „Тошков чарк”, където като традиционен партньор ползваме отстъпка в цената.
  2. На 14 юни може да дойдете с нашия зарибителен екип и ваш транспорт до „Тошков чарк”, да разгледате стопанството и технологията за излюпване на пъстървите, да си вземете рибите със собствен транспорт и да ги разселите в избраната от вас река.
  3. Има вариант ние да транспортираме рибките със зарибителния бус на клуб „Балканка” по следния маршрут: „Тошков чарк” – Батак - Пещера – Пазарджик – София. Получавате на удобно за вас място по маршрута поръчаните рибки и си ги разселвате на избраната от вас река. В София рибките ще се доставят около 11.30 – 12.00 часа на обяд на последната спирка на автобус №204 в ЖК „Дружба – 2”.
  4. Освен доставката на рибите ние осигуряваме: пълна и подробна инструкция в електронен вид за техниката и начините на зарибяване с балканска пъстърва; документ за произход на рибата.
  5. Ако сте риболовен клуб или друга организация с интерес към зарибяването, е повече от желателно ваш представител да дойде с нас до „Тошков чарк”, да си носи парите в него и да ги закупи на място от името на своя клуб. В този случай ние само помагаме с транспортирането, но акцията става съвместна и ще бъде обявена като такава.

Вариант №2 – дарение на средства за зарибяване

Ако нямате възможност да участвате пряко в акцията, но желаете да помогнете на зарибителната кампания, може да го направите, като дарите средства. Дарението се извършва или в брой, или в банковата сметка на клуба с основание за внасяне „Дарение за зарибяване с балканска пъстърва”. Подробният отчет на цялата акция ще бъде публикуван на сайта на клуба www.balkanka.bg с имената на всички дарители и дарените суми, като по желание дарителят може да остане анонимен и да упоменем само сумата, получена от него. Разбира се, акцията ще бъде придружена и с подробен репортаж със снимки от зарибяването на всички реки. Единственото, което няма да бъде публикувано, са имената на зарибените от нас реки. Те ще бъдат запазени в тайна, но повечето от тях са популярни и често посещавани от риболовци.

Ако дарителят желае да дари по-висока сума, с която има смисъл да се зариби отделна река по негов избор, тогава той ще има право на избор на реката. Ние ще осигурим помощ с транспортирането и зарибяването, стига реката да не се намира в отдалечени погранични райони.

Банковата сметка на Сдружение „Риболовен клуб Балканка” е:

Банка: ПИБ
BIC FINVBGSF
IBAN BG90FINV91501015087016

Ако имате интерес към кампанията по зарибяването, ви каним да се запознаете лично с нас на 5 юни 2014 г. в 18.30 часа в ресторант „Ловците” зад хотел „Плиска” в София.
Досегашната дейност на риболовен клуб „Балканка” включва зарибяване на реките в България с общо 417 000 балкански пъстърви от създаването на клуба през 2011 г. до днес. Само за тази година сме зарибили със 100 000 балкански пъстърви от съвместната ни виртуална игра с „Лидл”, наречена „Дайте шанс на балканката”, както и от партньорството ни с Природен парк „Витоша”.

Технически условия:

1.    Рибките се поръчват в бройки, кратни на 1000, тъй като са по 1000 бройки в чувал. Както по-горе споменахме, цената на един чувал е 160 лева без ДДС. Чувалите са пълни до половината с вода, надути са с кислород и са много здраво завързани. Отварят се чак след като бъдат транспортирани до избраната за зарибяване река.
2.    Един чувал с 1000 рибки е достатъчен за зарибяване на участък от река с дължина между 1 и 1,5 км в зависимост от дебита на съответната река.
3.    Рибките трябва да бъдат разнесени и пуснати същия ден, докато е светло. От досегашния си опит знаем, че издържат живи пакетирани в чувалите най-малко 8 часа.
4.    Крайната дата за подаване на заявки е 9 юни 2014 г., понеделник.
5.    Не се приемат заявки за доставка на никакъв друг вид риба, освен балканска пъстърва.
6.    Всички въпроси към нас може да зададете или на указаните по-горе координати, или във форума на клуба: http://forum.balkanka.bg/
7.    Пълна информация по въпросите на зарибяването с балканска пъстърва може да намерите в нашия сайт в статията „Зарибяване с пъстърви – къде, кога и как?” Ето линк към нея:  http://balkanka.bg/index.php/polezno/zaribyavane-s-pastarvi-kade-koga-i-kak

Надяваме се в кампанията да се включат повече хора – за да върнем живота в реките на България.

<