image 2023 02 12 145804247

Защо 11 моста около Пловдив са с подкопани основи? Какво ще се случи при земетресение?

| |

Във връзка със земетресението в Турция ние ще продължаваме да предупреждаваме населението за огромните рискове за елементите от критичната инфраструктура, породени от безкрайните корупционни схеми на всички управляващи от дълги години насам.

След безумията с язовир Яденица и хвостохранилище Люляковица, днешното ни предупреждение се отнася до цялото поречие на Марица, където кражбите на баластра, маскирани като „почистване“ на коритото, бяха превърнати в национален спорт от органите на МОСВ и от областните управители.

Вследствие на кражбите Марица се е вкопала на места с повече от три метра, основите на всички мостове стърчат във въздуха и чакат с нетърпение следващото земетресение.

Тогава мостовете ще паднат, а те падат винаги напречно на реката, ще я блокират и тя ще излезе от коритото си, за да наводни всички населени места в поречието си!

Шампион е област Пловдив, но и другите не са по-назад. Това се случва с дългогодишното съучастие на Басейнова Пловдив(БДИР) и на всички РИОСВ по реката, а прокуратурата само прикрива далаверата от години.

Едно единствено изключение беше областния на Пловдив – Йордан Иванов от последното редовно правителство, който спря нови кражби временно, за което го поздравяваме!

Обаче след него дойдоха новите управляващи на Румен Радев и сега да върлуват като отвързани. Последният случай – шефът на БДИР Васил Узунов е съгласувал новo почистване при сметището на Цалапица, вдъхновена от прегладнелия областен на Пловдив – Ангел Стоев, а шефът на РИОСВ Пловдив Ивайло Йотков я одобрил.

За тази кражба има изрична забрана в чл.118з от Закона за водите, обаче министърът на Злото – Росица Карамфилова, ни отхвърли жалбата вчера ВЧЕРА!

Даже и след земетресението не им мигва окото въобще на тия крадци!

За всичко това има даже и предупредителни писма на АПИ – ето едно от тях: https://dams.reki.bg/…/Files/MARITSA_API_24.07.2019%20.pdf

В това писмо изрично се посочва, че мостът при 6-ти километър е подкопан вследствие на добива на инертни материали от реката! При следващото силно земетресение е възможно някои мостове по Марица да паднат и цяла Южна България ще остане откъсната!

Повече интересни подробности можете да видите в репортажа на БНТ и Bogdana Lazarova, в който се обяснява областния управител на Пловдив – Ангел Стоев.

Приятно гледане:

Подобни публикации