received 750734116715438

Сигнал до БДИБР, РДГ Пазарджик и РИОСВ Пазарджик за сеч покрай река Марица

| |

Уважаеми дами и господа,

В качеството си на председател на УС и отговорник по проблемите свързани с околната среда в Сдружение Балканка – гр.София, Ви информирам за следното: в изпълнение на програмата на Сдружението за спасяване на българските реки от убийственото въздействие на различни видове „благородни“ инициативи, във връзка с поетия ангажимент да помагаме на структурите на МОСВ и БД, изпращаме сигнал до БДИБР за наблюдавана гола сеч покрай коритото на река Марица в района на град Пазарджик.

Молим да разгледате внимателно, защото докато ние си седим вкъщи, животът в реките изнемогва (там, където изобщо е останал).

Настоящият доклад е насочен специално до БДУВ-ИБР, РДГ Пазарджик и РИОСВ Пазарджик като компетентни институции, но го пращаме до всички БД, с една единствена цел: да виждат какво се случва навсякъде.

Разтревожени граждани ни изпратих снимки от един завой на река Марица, от които се вижда, че растителността е напълно изсечена, а в коритото на реката има доста клони и наклонени дървета. Една от снимките, с парапета на мост, е от 2022г., а другите 2 са от 2023г. като се вижда, че е извършена сеч на растителността в рамките на коригираното речно корито. Моля за проверка по случая и информация за законността на извършеното действие, както и разчистване на всичката нахвърлена вършина, мястото на която не е там и която представлява много по-сериозен проблем в случая.

Поздрави,
Иван Пандъков
Председател на Сдружение „Балканка“

Подобни публикации