8 5

С Мариан в търсене на петнисти красавици

Думата „в оставка“ на Димо се зачерква и остава само „председателя на комисията по правни въпроси“. Не подлежи на коментар!!! Димо с Алън сте направили незабравим риболов поднесен като репортаж както винаги много майсторски! Поздравления 

Неделният ден двамата с Мариян (starlight) спретнахме първият ни съвместен пъстървов риболов! Получи се повече от хубаво 

 От него може доста да се научи за опазването на рибите, начин на снимане, та дори гледах и по начин на замятане 

 Така че се надявам и догодина, ако не остане време тази година да правим нови съвместни мероприятия по откриването на петнистите красавици!

Та двамата с Мариян попаднахме не само на божествено красиво място, потопихме се в самата магия на реката! В момента се чувствам толкова зареден емоционално, че постоянно ми се привиждат стрелкащи се сенки от бягащите пъстърви, хубавите вирове, които природата и времето е създала, че все едно още съм там!…. Времето ни посрещна доста студено (1-2 C). Мариян добре че с ботуши, а аз с лятната екипировка от сандали и промокаем панталон 

 Така директно се зареждам от реката докосвайки я!
Тръгнахме да се спускаме! Ето го и Мариян екипиран за атака!

1 8

А малко по-надолу ни посрещна първото място отразяващо слънчевите лъчи!

2 9

За разделяне при риболова по реката и дума не можеше да става! Ходехме заедно по реката срещу течението и се редувахме във всеки един вир! Ту той замята първо, ту аз, а на моменти и двамата едновременно 

Местата по реката се редуваха едно след друго и нямаха край, а красотата, която се откриваше пред нас на това нови и за двамата място ни караше да се споглеждаме с отворена уста и широко отворени очи! Мариян на едно място замятайки имаше подгонване на хубава бълканка, която направи хубав плясък след блесната, но не се закачи! Значи ги почнахме! Във всеки един вир или бързей виждахме прибягваща сянка или сенки, което ни говореше, че е реката е жива и кипи от живот! в ранните часове на деня имахме подгонвания и почуквания, но риба все не можеше да извадим! По едно време започнаха да кълват по усилено петнистите, но пък се откачаха малко преди края на вировете! Контрите и на двамата са ни премачкани на блесните, на които основно залагахме! Той започна на Пантер Мартин, а аз на Рублекс!
Ето го Мариян в действие

3 10
4 10

А местата повече от красиви, спиращи дъх и всичко друго! Добре, че се осафервахме на моменти и продължавахме нагоре срещу течението, където откривахме красота след красота!

5 9
6 8
7 7

Но едно от тези места ни плени от всякъде! Падаща вода и дълбок вир, а камъните отдолу под водата наредени хаотично, криещи своите обитатели от нашественици като нас и добре, че ги има тези укрития, за да се запазват тези крехки създания! Мариян малко по-късно ще пусне снимки на подводните укрития погледнати изпод водата и своите впечатления от страхотния ни съвместен риболов!

8 5

На едно място ме е фотнал как се подготвям за настоящия репортаж!

9 5

А на следващото място как се отправям към следващият вир, а рибите от настоящия си отдъхват от преждиминутната ни среща!

10 4

Снимките на красоти хубаво нещо. Присъствието на рибите също, които ги виждахме постоянно да прибягват, но все се откачаха от примамките и на двамата, а имахме закачени вече по няколко риби (броим за хваната всяка закачена риба, пък дори и откачила се в последствие. Не е нужно да я докоснеш с ръка или да я снимаш). Но риболовен репортаж без снимка на риба не е завършен. Затова сменихме малко схемата! Единият започва да замята, а другият чака приготвен с кеп да хване улова! Да вметна само, че кеповете подарък от Димо (pitcha) са незаменим помощник и след модернизацията на захващане за гърба само чакащи сгоден момент за употреба! Та с новият метод трябваше някой да ни снима отстрани как действаме. Такава картинка бяхме само, но успяхме да заснемем част от улова! Всяка една риба се откачаше без проблем с предварително изстудена ръка от премачканите контри и се връщаше там откъдето е дошла! Липсата на контри освобождаваше и блесната закачила се по кепа без проблем!

11 3
12 2

Вижда се каква прелестна е окраската по гръбните перки!Като изрисувани! Красота!

Мисията изпълнена 

На едно място изтървах хубава мерна балканка, но поне видях, че я има!
А местата следваха едно след друго, а есента напомняше за себе си вече и ни припомняше, че скоро наближава момента на пъстървовата забрана, когато пъстървите ще се подготвят за размножаване!

13 1
14 1

Успяхме да заснемем и друг един обитател сред пъстървите, който се разхождаше редом до прибягващите риби!

15 1

На един от последните вирове имах преследване от охранени балканки, но само един маник се закачи!

16 1

Равносметката за деня беше по около десетина риби на човек около нормата и под нея и доста удари нереализирани, и река кипяща от живот! Надявам се това рибно богатство да се запази и занапред!
Качихме се в колата и доста изморени се отправихме към големия град, заредени от красотата на природата и от незабравимия риболов в планината!

Поздрави и наслука на всички

Подобни публикации