1 29

Откриване на сезон 2017г.

Нова година – нов късмет, където се казва. Открихме официално новия сезон 2017г., така че от тук нататък можем да си пожелаем да се любуваме и в същото време да правим всичко възможно да съхраняваме живота в крехките и уязвими екосистеми, каквито са безспорно планинските реки – за да бъде магията жива и за напред.

1 29

Този път на откриването обаче счупихме каръка и с един от гостите (Митко Градинаров) спретнах много приятен следобеден риболов с няколко извадени добри риби, въпреки многото рибари по реката. Ясно беше, че нямаме много шансове за улов, но пък въпреки маловодието, винаги е по-добре човек да се помота по реката.
В ранния следобяд стигнахме до един приятен участък от реката, обухме ботушите и слязохме до водата, където се бяха наредили през 15m колеги мухари. Започнахме да облавяме „свободните“ подмоли, но без особен резултат минахме стотина метра срещу течението. Решихме, че тук вече е твърде обловено този ден и се запътихме обратно към колата, за да сменим участъка. Все пак точно под колата решихме да помятаме около един подмол. Колегата мяташе на блесни и воблери, а аз реших да изпробвам схемата със силиконовата камола. Няколко придърпвания до един клон и ме отнесе хубава риба, която набързо показа дивите си нрави и след няколко скока се озова в кепа. Много жълта и красива рибка. Страхотен миг и емоция.

2 29

След това риболова продължи в приповдигнато настроение и внимателно облавяне на един успокоен, но преди това (съдейки по заминаващите си колеги) обловен участък. Внимателно облавяхме множеството подмоли зад някой камък или дърво, когато колегата имаше удар в една бърза вода на воблер. В кепа полегна нова, прилична и красива рибка.

3 33

Нямаше какво повече да искаме от този ден, но оставаше още малко време до края на деня, та продължихме в същия дух.

4 30
5 30

Колегата се придвижи малко по-отгоре, когато достигна до един дълбок вир, в който и преди съм имал слука. След няколко подавания силен удар наруши спокойствието му. Кратка борба, асистенция с кепа от моя страна и успяхме да заснемем много хубава рибка с размери около 37см.

6 29

Това е. Ум, настроение, усещане за околната среда – всичко беше на едно друго ниво, истинска радост за душата и страхотен старт на годината.
Колко малко му трябва на човек, за да е щастлив – един миг, една „жива река“ и приятел, с който да сподели емоцията. В това се крие магията.

Поздрави на всички и успех!

Подобни публикации