зарибяване искър рк Балканка

Зарибяване на река Искър с 15000 пъстървички

|

На 24 юни 2017г. се извърши зарибяване на река Искър. Това е петата по-мащабна акция на Сдружение „Риболовен клуб – Балканка“ за 2017г.

В акцията се включиха над 30 души – местни рибари от Самоков, Говедарци, Дупница, София, служители на Лидл, доброволци, както и предсатвители на Сдружение „Балканка“.

След събиране на участниците при определения сборен пункт в гр. Самоков и след предварителен инструктаж за безопастност, с който са съпроводени всички акции на сдружението, около 10 часа пристигнаха и балканските пъстърви като в р. Искър бяха пуснати 15 000 новоизлюпени балканки.

Много се радваме, че местните хора и рибари участваха дейно в събитието. Това е и основната цел на сдружението, като искрено вярваме, че само след като се установи приемственост сред местното население, само тогава ще започне нещо да се подобрява по родните реки и водоеми.

Акцията беше организирана от Сдружение Балканка и спонсорирана от ЛИДЛ България.
Специални благодарности на ЛИДЛ, че за поредна година подкрепят такива събития свързани с опазване на Балканската пъстърва. Общо в периода 2013 – 2016, чрез проекта „Дай шанс на балканката“ са пуснати над 300 000 балканки с подкрепата на ЛИДЛ.

На линка може да видите галерия снимки, предоставени ни от ЛИДЛ България:
https://www.facebook.com/pg/balkanka.bg/photos/?tab=album&album_id=1470401273040395

Подобни публикации