20221204 160442

Посещение на ВЕЦ Румянцево

|

Спомняте ли си това старо, но златно видео, заснето на река Златна Панега, в което бившият директор на ДУВ и последващ служебен министър Асен Личев се черви публично? Можете да го намерите тук:

Рибари алармират за реки, превърнати в дерета“ – Репортаж на НОВА Телевизия

През годините извършихме 16 посещения на тази централа с резултат 16:0 за нас срещу БДДР, като до този момент почти нищо не беше постигнато. По едно време растителността беше поизрязана, беше изграден нов рибен проход от басейнов тип…

Преди 3 години, при едно наше посещение, направихме замерване на изпусканото количество вода през чисто новия рибен проход и доказахме, че същото е много по-малко от определеното в разрешителното. И все пак в реката тогава се изпускаха 70л/сек.

Искахме вчера да демонстрираме на студенти работа с хидравлично витло. За съжаление установихме, че просто няма какво да измерваме. Първоначално едва сълзеше по-малко от 1л/с вода поради акумулираните обеми в езерото, но по едно време, най-вероятно, защото централата почна да работи, реката напълно спря да тече.

За съжаление вчера за пореден път установихме, че управлението на водите в България е напълно занемарено. Но с духовни водачи като П. Димитров – така ще е. И тази картинка е такава всеки божи ден!

Приятно гледане!

Подобни публикации