241555209 10226093217179789 1504830839318206589 n 1

Зелено Училище край река Росица (с. Никюп) – 04.09.2021

|

„С река на сърце“

Изминаха повече от два дни от нашето зелено училище край река Росица, но вълнението не стихва, а усмихнати, любознателни и будни детски личица продължават да се редят в умовете ни, като че ли безкрайна филмова лента е запечатала случилото се в онзи необикновен ден. В сърцата ни витае чудноватото чувство на удовлетворение от свършеното и обнадежденост, че тъй ценните и не съвсем многочислени семена на познанието и любовта към природата са посети.
Огромно благодарности към Риболовен клуб „БАЛКАНКА“, и особено на Иван Пандъков, Dimitar Dimitrov, Павката, Ivan Marinov, Georgi Serbezov и Kostadin Kostadinov, които за пореден път работеха всеотдайно и се разбираха с „половин“ дума, като че ли са репетирали години да провеждат подобни събития!

Благодарим на кметския наместник в село Никюп, г-жа Йорданка Атанасова, както и на отговорничката за Центъра за работа с деца и младежи в с. Никюп, г-жа Цветомила Косева, за цялостното съдействие и подкрепа при организирането и провеждането на зеленото училище!

Всички сме възхитени и от нашия инструктор по каяци, Сашо Попов от Туристическо дружество „Приста“ – Русе , който с огромно спокойствие, внимание и професионализъм вдъхваше увереност и на най-малките ни участници, вземаше ги леко притеснени, а ги връщаше превъзбудени и грейнали от щастие, искащи да се спускат отново и отново по реката. Сашо не спря за почивка през целия ден и направи повече спускания от предвиденото, защото накрая и тези, които бяха дошли с твърдата нагласа, че ще пропуснат каяците, преодоляха себе си и се носиха по приказната Росица с гребло в ръцете и усмивка на лицето!

Благодарим на нашия фотограф, Boris Trifonov , който запечата в снимки и видеа преживяното от всички нас!

Благодарим на Zlatina Naydenova, Иван Христов и Ru Pankova, които ни помогнаха за провеждането на събитието и особено за „тънките“ моменти, в които екипът ни беше зает, а те от гости се превъплъщаваха в домакини и поемаха разнородни малки и големи задачки!

Благодарим на нашия голям съмишленик и приятел, Христо Христов, който ни достави оборудване за лагера и ни помогна за изграждането му и прибирането му!

„Много благодаря и на Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women, които ми се довериха и одобриха проектното ми предложение, осигурявайки финансиране на нашето зелено училище! Благодаря на всички родители и придружители, които изживяха с нас този ден и подариха на децата си познание и приключения сред природата! Вярвам, че не само децата са научили нови неща 🙂 Поклон и благодарност към всички деца, които дадоха смисъл на нашето начинание и които ни възнаградиха с усмивки, любознателност и надежда! И най-накрая, искам много да благодаря на моята дясна ръка, Пенчо Пандъков! Той ми помогна да сбъдна една мечта – да направим Зелено училище на река Росица точно край нашето малко село. Сега мечтая повече и въпреки че той разумно ме връща в действителността, нека си знае, че след някоя година, заедно ще правим речен фестивал! Поляната е достатъчно голяма 😁. Мечтайте, обичайте се и пазете природата! Родители, сега е ваш ред да се погрижите за посетите семена 😊„, Хелена Худжек, член на сдружението и организатор на събитието.

Подобни публикации