2

Сигнал за багер в река Искрецка

| |

Днес, 26.02.2023г., отново багери в река Искрецка!!!

Това е пълно безумие. Благодарение на будни граждани е подаден сигнал и е извършена проверка на място от БДДР. Ние също сме подали сигнал, за да се регистрира и да получим допълнителна информация по случая.

Притеснява ни факта, че подобни случаи зачестиха по река Искрецка. Преди 2 години, в реката беше забелязана отново тежка механизирана техника, в района на стадиона на село Искрец. След подадени сигнали и проверка от компетентната Басейнова дирекция Дунавски район, бяхме информирани, че инспекторите са регистрирали багер в реката, който забележете, бил „аварирал“. Направили му били предписание ‘да не прави повече така“… при повторни сигнали и проверки, от БДДР бяха установили множество извършени строителни дейности в коритото на реката, за които беше подаден сигнал до районната прокуратура за незаконни дейности от „неизвестен извършител“.

Ето така институции отглеждат „един изрод“, а реките страдат и се превръщат в сини и зелени пустини …Ще припомним и че реката миналото лято пресъхна поради причини, за които сме разказвали подробно тук.

Разбира се, това се води една от прекрасните реки, където няма кой знае какви негативни въздействия у нас и реката е включена в специален режим на риболов. Затова ще се радваме да получаваме повече сигнали, за да се записват в регистрите и да се водят разследвания. Само така ще накараме, както контролните органи да работят, така и кметовете по места да не си позволяват разрешаване на дейности извън тяхната компетентност.

https://youtube.com/shorts/4PZK6D3nFEE

Отговор от Басейнова дирекция „Дунавски район“

Извършен е обход на реката и е установено престъплението, но за пореден път няма извършител!

Надяваме се следващия път извършителите да загубят личните си карти и регистрационни номера на местопрестъплението, за да може представителят на РУ Своге и експертът на БДДР да установят кой разкопава река Искрецка!

Ще се радваме да научим как БДДР смята да защити реката!

Подобни публикации