D B FB korica 2024

Прожекция на документалния филм DamBusters: The start of Riverlution в София

|

🎥 Каним Ви на 22 май от 19:00 ч. да гледаме заедно филма #DamBusters: The start of riverlution (www.dambusters.net) на режисьора Francisco Campos-Lopez Benyunes.

🎞️ #DamBusters: The start of Riverlution
От режисьора Francisco Campos-Lopez Benyunes
Продължителност 73мин.
https://dambusters.net/
🐟 Организатор на събитието: Риболовен клуб „Балканка“ | https://balkanka.bg/
🏞️ Зала Кеплер – 452Б в LAUNCHEE, сградата на ЦУМ, площад Независимост, партерен етаж
🎫 Вход свободен. Ако желаете може да оставите дарение в подкрепа на опазване на реките.

Субтитри: Български

Трейлър:

🧨 Филмът разказва за емблематични случаи на възстановяване на реки и премахване на бентове и прегради в Испания, Франция, Литва, Естония и Финландия.

🏞️ След прожекцията ще можем да отговорим на въпроси свързани с реките на България и нашата борба за тяхното опазване, която водим вече 13 години.

🐟 С прожекцията отбелязваме Световния ден на мигриращите риби. Ден, който се чества с повече от 1000акции в рамките на 6 континента. Мотото на тазгодишната кампания е: FREE FLOW / Нека текат свободни!

🌊 ЗА #DAMBUSTERS: THE START OF RIVERLUTION
Кои са вдъхновяващите хора, които неуморно работят за възстановяването на реките в Европа? Ние ги наричаме DamBusters. Пао Фернандез Гаридо от Dam Removal Europe (www.damremoval.eu) е на мисия да документира усилията им и да разкаже тези вълнуващи истории, които да вдъхновят възстановяването на повече реки в естествения им вид.
Пао е инженер по горско стопанство, част от екипа на Dam Removal Europe (www.damremoval.eu), която специализира в темата с възстановяването на реките. Запалена по свободното гмуркане от малко дете, тя израства като мечтател, който иска един ден да види реките и морето отново здрави, каквито са били преди векове.
🩸 Пао ни пита: Колко бихме изкарали, ако си запушим артериите/вените? Това правим ние, когато преграждаме реките. Блокирайки реките, ние убиваме и бъдещето на нашата планета.
💧 Решението? Има едно сигурно решение на този проблем – преградите рано или късно, трябва да бъдат премахнати!💙 Елате на събитието, за да почувстваме заедно емоцията от това една река да потече отново свободна!Ако искате да подкрепите кампанията за опазване и възстановяване на реките в България, може да ни подкрепите по един от начините, описани тук:

https://balkanka.bg/%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f/

#Loveflows #FreeRivers #WFMD2024 #NoDams

Подобни публикации