253437771 4618288358251655 6808582593475804532 n

Почистване на река Треклянска

|

Поредната акция по почистване на българска река е факт. Река Треклянска се нареди до десетки други реки, на които сме организирали подобни акции, задължително с привличането на местни хора. Иначе нямаше да има смисъл никога.

Благодарим на всички доброволци за 6те часа, през които чистихме заедно боклуци, натрупвани с години по бреговете и околностите на една от най-красивите реки, която ни посрещна със златисти цветове и нежни ледени води. Пунктовете, в които чистихме, бяха разположени в повече от 20км по поречието на реката, където по време на организацията бяха локализирани 23 пункта с локално замърсяване, което има потенциал за разнасяне и по поречието на реката.
Чистихме на територията на две общини. Благодарим на кметовете на селата Пещера и Трекляно ,че се включиха, както и на местни хора, които не можеха да повярват, че някой се е загрижил за тяхната река, течаща в един позабравен край в любимото Краище. Резултатът е 3 пълни буса с отпадъци от всякакво естество, като привидно реката е от „чистите“.

Безспорно докато чисти обаче, всеки един доброволец си е задал въпроса, защо изобщо трябва тези боклуци да попадат в реката?

Подобни публикации