почистване река Чая риболовен клуб Балканка

Почистване и зарибяване на река Чая

| |

На 17 юни 2017 се проведе четвъртата акция за 2017г. организирана от Сдружение „Риболовен Клуб Балканка“. Този път мероприятие по почистване и зарибяване се проведе на река Чая в участъка между Бачково и Асеновград. На четирите предварително определени пункта за почистване в районите от комплекс Мегдана в Бачково, около тунелите в посока Асеновград до Ресторант „Медуза“ се събраха над 120 чувала боклуци от най-разнообразен характер.

В акцията се включиха повече от 40 души – местни рибари и доброволци от Бачково и Асеновград, рибари от Чепеларе и Пловдив, служители на кметството в Бачково, служители на Басейнова дирекция към Източнобеломорски район Пловдив, както и представители на Сдружение Балканка.

Дейностите се извършиха по предварително определен график, като след като беше почистена реката, по план, в 12.00 часа пристигнаха и балканските пъстърви. Общо 25 000 новоизлюпени балканки бяха пуснати в р. Чая и нейни притоци.

Не може да не ни радва факта, че местни хора и рибари се включиха дейно в събитието. Това е гаранция, че вървим в правилната посока, включвайки и местните хора, в опазването на реките чисти и живи.

Акцията беше организирана от Сдружение „Балканка“ и спонсорирана от ЛИДЛ България. Благодарности на ЛИДЛ България, че за поредна година са наш генерален спонсор и подкрепят дейности свързани с опазване на Балканската пъстърва в планинските ни реки.
По-долу може да разгледате галерия от снимки, изпратени ни от различните екипи, участници в събитието. Линк към албума – https://www.facebook.com/events/426583894378480/?post_id=435865410116995&view=permalink

Подобни публикации