image 2024 05 16 140444284

Зелено Училище Черни Осъм 02.06.2024г.

|

Здравейте,
Ние от Сдружение „Балканка“ съвместно с нашите партньори от Природонаучен Музей – с. Черни Осъм искаме да ви поканим на Детско Зелено(риболовно) Училище на 02.06.2024г., Неделя.
Основната мисия на събитието е да запознаем и малки, и не толкова малки, с природата, която ни заобикаля в тъй красивия Балкан, значението на реките за всички нас, както и риболова като хоби и изкуство. за целта сме подготвили различни занимания, включващи:

❖ Беседа на тема „Биоразнообразието в Балкана“ – специално осигурена от Природонаучен Музей – с. Черни Осъм

❖ Риболовно училище за начинаещи и напреднали – способи и техники на риболова с изкуствени примамки, както и изкуството за риболов с муха

❖ Беседа на тема „Хидробиология и живота в реката“ – специалист-хидробиолог ще въведе младите изследователи в подводния свят, обитаван от всякакви чудати създания, които ние наричаме речна екосистема.

❖ Обучение за разпознаване на рибите на река Осъм, техни основни стратегии за оцеляване и приспособления за това – с помощта на метода на рисуване, който колкото е интересен за децата, така и позволява да се вникне в детайлите на външния им вид.

❖ Зарибяване – зарибяването е може би най-стария метод за поддържане и възстановяване на рибните популации. За правилното му осъществяване обаче има редица правила, на които младите приятели на реките ще имат възможност да се научат.

Подготвили сме и други изненади, игри, състезания и награди, както и обяд за всички главни участници, за да имат сили и настроение да преминат през обучението, за да получат в края званието „Млад пазител на природата“!

Примерна програма:

09:00 – 09:30 – Събиране и регистрация на учасниците
09:30 – 10:00 – Няколко думи от организаторите и обща снимка
10:00 – 12:45 – Занимания, игри и беседи
12:45 – Почивка и обяд
13:15 – 14:15 – Зарибяване с балканска пъстърва
14:15 – 14:45 – Финални думи, раздаване на грамоти и закриване на събитието

Събитието ще се проведе на поляните в непосредствена близост до Природонаучен музей – с.Черни Осъм. 

Подобни публикации