Сдружение „Балканка“ няма служители на заплата, а събраните средства ще бъдат използвани в нашите кампании, като сновните дейности на Сдружението са в следните направления:

– мониторинг на реките, с което проверяваме дейността и негативното въздействие на ВЕЦ и други нарушители, след което информираме контролните, респ. компетентни институции, тук харчим пари за гориво, като след това се написва доклад и се изпраща до институции;

– водим съдебни дела срещу нарушители, най-вече свързани с фрагментиране на реките, замърсяване, копане на баластра представено като „чистене“, строежи на ВЕЦ-ове представени като рибарници, копане на баластра представено като рибарници и други противозаконни дейности в ущърб на природата и най-вече водите;

– Организираме Зелени училища за деца и възрастни с почистване и зарибяване на определена река. Тук разходите са за подаръци за деца (фланелки, брошури), малки пъстърви за зарибяване, гориво, закуски за децата и други.

Ако смятате, че това, което правим има смисъл или вече сте получавали помощ от нас и искате да сте съпричастни с работата ни, може да го направите като направите дарение по банков път на посочената сметка:

Сдружение Балканка
IBAN: BG26UBBS80021081583740
Основание: Дарение

– или чрез PayPal

Също така ще се радваме да имаме повече съмишленици като се свържете с нас с идеи и/или желание да помагате, а защо не и да членувате в организацията! Вижте повече в „Стани член“.

Предварително благодарим на всички, които ни подкрепят и които се борят за опазване природата, в частност реките на България!