над 400 000 пъстърви

за три години и продължаваме...

Съвместна акция на ИАРА и „Балканка” срещу бракониерите по Вит

Ловеч, д-р Йордан Найденов

Припомням, че наскоро по сигнал от риболовци от клуб „Балканка” и публикации за бракониерство  в сайта bigfish.bg в пъстървовите зони на  Тетевенския балкан, ИАРА Ловеч извърши серия от проверки в този район и състави над 20 акта за нарушения на правилата за отговорен риболов.

На 14 септември по предложение на клуб „Балканка” се извърши масирана проверка, която обхвана едновременно реките Заводна, Костина, Черни и Бели Вит, Стара Рибарица и продължи надолу по река Вит до Боаза. Тази кампания не беше само за залавяне на бракониери. Основната й цел е образователна. На всички проверени риболовци включително и на нарушилите закона се подариха цветни плакати с изображение на сладководните риби обект на интензивен риболов и измервателни линийки, с които уловените риби, след като се премерят, ако са с размери по-малки от допустимите в закона, незабавно да се пускат обратно във водата.

Риболовците от  клуб „Балканка” отдавна не измерват рибите, а спазват евро стандарта в риболова, „NO KILL“ – „Не убивай”. По поречието на реките се поставиха  множество красиво изработени табели с  призива, популярен в България като „ХВАНИ И ПУСНИ“.

Продължава ...

<

magRep home

Legen-dairy

All our dairy products come from organic farmers.

Coffeelicious

We invite you to our free espresso tasting, every last sunday of the month at 5pm. Register here.

Адрес

  • бул. "Александър Малинов" 87
    гр. София, п.к.1715

Контакт

  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Работно време

Пн-Пт 09:00 - 20:00
Сб-Нд на реката

Следете ни